dinsdag 21 december 2010

iTunes 12 dagen gratis cadeaus & AppEvent

Net als vorig jaar, biedt iTunes ook dit jaar rond de kerstperiode (26-12-2010 tot 01-01-2011) 12 dagen lang, elke dag gratis een app, een (aantal) muzieknummer(s), een film, een aflevering van een tv-serie of een boek aan. Deze download is dan op de desbetreffende dag voor 24 uur te downloaden. Verder in dit bericht ook nog wat over de derde editie van AppEvent in januari.







Taalverschil:

Zoals ik net al in de introductie aankondigde, kun je tijdens de kerstperiode elke dag gratis kans maken op een app, een (aantal) muzieknummer(s), een film, een aflevering van een tv-serie of een boek, die je dan voor 24 uur kunt downloaden. Maar omdat het hier in Nederland nog steeds niet mogelijk is om film of een tv-serie te kopen/te huren, zullen wij normaalgezien enkel de geselecteerde app of het (de) muzieknummer(s) kunnen downloaden. Maar er is echter een truukje om dit te omzeilen, zodat je ook de gratis film uit de UK store kunt downloaden, die hier in Nederland niet aangeboden wordt. Daarover straks meer. Wat betreft de boeken, deze schijnen enkel in de buitenlandse stores te downloaden zijn, terwijl audioboeken ook gewoon in de Nederlandse store te downloaden zijn. Erg raar dus, maar ook dit zal met de later genoemde truuk te omzeilen zijn.

Hoe werkt het?

Het is heel simpel: je kunt meedoen door op je iDevice (iPod touch, iPhone of nieuw dit jaar: iPad) de gratis te verkrijgen app te downloaden en installeren of door je aan te melden voor de gratis e-mail-alerts. Beide is uiteraard ook mogelijk

Manier 1: via de app

1. Ga naar de website iTunes12dagencadeaus en klik op de tweede banner aan de rechterkant en sta toe dat iTunes geopend wordt. Of zoek op in de desktopversie/mobiele versie van iTunes naar "12 dagen cadeaus".
2. Download en synchroniseer de app op de gebruikelijke manier.
3. Open de app en sta pushnotificaties toe.
4. Zodra er een download beschikbaar is, krijg je hier een pushnotificatie van en kunt je je gratis download binnen halen.

Manier 2: via de e-mail-alerts

1. Ga naar de website iTunes12dagencadeaus en meldt je rechtsboven aan met je e-mailadres aan.
2. Lees het bevestigingsmailtje dat je ter bevestiging ontvangt.
3. Zodra er een download beschikbaar is, krijg je hier een mailtje van met een link. Door op de link te klikken ga je naar iTunes en kun je je je gratis download binnen halen.

Wat is de actieperiode?

De actieperiode loopt van 26 december 2010 tot 1 januari 2011.

Hoe omzeil ik het taalverschil?

Dit kun je doen door naar de instellingen van je iDevice te gaan, te kiezen voor algemeen en internationaal. Daar aangekomen verander je de regionotatie naar de taal van het betreffende land. De app zal vervolgens de download voor dat land laten zien. Om de gratis download daadwerkelijk binnen de kunnen halen van een ander land, moet je wel beschikken over een account voor de iTunes Store van dat land.

Voorproefje

Screenshots app


Mail:











































In tegenstelling tot vorig jaar, was er  afgelopen vrijdag 17 december een voorproefje op wat er straks komen gaat. Er werden namelijk drie gratis nummers van Kylie Minogue weggeven: Aphrodite, Can't Beat the Feeling en Santa Baby. Hierboven de screenshots van de app en de mail die bij dit voorproefje werd verstuurd.


AppEvent



Net als vorig jaar zal ook AppEvent (zie dit bericht voor een uitgebreide uitleg) weer in januari plaatsvinden. De eerste editie vond plaats in januari 2009 en de tweede in augustus 2010. Het plan bij deze derde editie is om meer iPadapps aan te bieden, deze gebruikers werden namelijk afgelopen augustus nogal in de kou gelaten. En verder gaat men proberen om de AppEvent app klaar te hebben, zodat je nog makkelijker de gratis app binnen kunt halen. Via pushnotificaties blijf je namelijk op de hoogte.

Update 22-12-2010 om 17:15: vandaag is er een nieuw bericht op de website van AppEvent verschenen, met daarin de boodschap, dat de aankomende editie niet alleen groter en beter dan ooit wordt, maar ook dat er doormiddel van enkele wedstrijden het éénjarige bestaan gevierd wordt. De eerste wedstrijd start morgen.

Update 27-12-2010 om 19:29: de wedstrijd is inmiddels afgelopen. Zelf heb ik helaas niets gewonnen. Voor wie ook pech heeft gehad: er wordt een kortingscode aangeboden, zodat de prijs $ 24,98 wordt in plaats van $ 49,95. Een korting van $ 19 met een kortingspercentage van 50% dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten